lepjunk.hu

My Name is Khan

A My Name is Khan című film egy Asperger-szindrómás muzulmán férfiról szól, aki San Franciscóban él. Életét azonban gyökeresen megváltoztatja a szeptember 11-i terrotámadások után kialakuló paranoid hangulat.

(Szülőtársunk ír a filmről az alábbiakban. Remélem, hamarosan magyar felirattal, netán szinkronnal is megtekinthető lesz. Alajos)


A youtube-on van egy trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=_uNDm6YfN2k&feature=related

...megnéztük a filmet tegnap este, a hindi változatot, a hindi részek alatt angol felirattal, a minőség hát hmmm, de hát így jár az ember, ha nem képes várni pár hónapot. 

Nem tudom eldönteni, de azt hiszem a film kb. 70-80%-ban nagyon jó, de valahogy a harmadik felében nekem kicsit túl sok lett pár jelenet, de ez talán a minőségnek, illetve annak is betudható, hogy csak a hindi alatt volt angol felirat,  sőt valószínűleg pár perces jelenetek hiányoztak is. És persze az indiai filmeknek van egy sajátos világuk, bár nekem inkább már nagyon „halivudi” lett a vége felé. Viszont azóta is a fejemben dolgozik a történet.

Adott egy autista muszlim férfi, aki Indiában nő fel, és mikor az édesanyja meghal, akkor Amerikában élő bátyja veszi magához, akinek a felesége diagnosztizálja, hogy aspergeres. Szerelmes lesz, feleségül vesz egy hindi nőt annak gyerekével, és mindenki boldog, míg meg nem történik a 9/11. Mikor a felesége elhagyja, hogy visszaszerezze a szerelmét, elindul keresztül Amerikán, hogy elmondja az elnöknek, a nevem Khan és nem vagyok terrorista.

A szerelmi részek nagyon jók, mi könnyesre nevettük magunkat, vannak nagyon drámai részek benne, amelyek megint tökéletesek, és ahogyan itt felhasználja az autizmust, az zseniális... Ilyen pl. a nyitójelenet is, részletesebben már lelőném a történetet. Nekem talán az egyik legszebb jelenet, mikor a még gyerek Rizwan Khan-nak az édesanyja magyarázza el a film üzenetét, és amit utána autista módjára többször el is mond a későbbiekben, hogy kétféle ember van csak a világon, jó ember és rossz ember.

Közben találtam egy német feliratos ajánlót, DVD biztos lesz belőle itthon is.

http://www.youtube.com/watch?v=s2yry5NM2PM

Judit

2010. február 15.


2010-03-15 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés