lepjunk.hu

Dr. Kálmán Zsófia: Bánatkő

Dr. Kálmán Zsófia: Bánatkő

(sérült gyermek a családban)

Nehéz batyut cipelnek, bánatkővel kirakott úton járnak azok a szülők, akik sérült gyermeket nevelnek családjukban. A batyu súlyát növelik a tájékozatlanság, információ- és tudáshiány kövei is. E terheket szeretné valamelyest csökkenti ez a könyv.

Bliss Alapítvány Keraban Könyvkiadó, Budapest, 1994.


A kiadó megszokott feladata egy rövid ismertető közreadása a könyv hátoldalán.

Úgy gondoltuk, e faladatunknak a legjobban úgy teszünk eleget, ha Dr. Ranschburg Jenő pszichológus, a közismert tudós sorait idézzük: „A Szerző különlegesen fontos, a hazai irodalomban mindmáig megbocsáthatatlanul elhanyagolt kérdéssel foglalkozik munkájában: a családdal, amelyben… fizikailag vagy szellemileg fogyatékos gyermek nevelkedik. Úgy gondolom, ahhoz, hogy valaki a sérült gyermek családi elfogadásról és neveléséről hatékonyan írni tudjon, három fontos kritériumnak kell eleget tennie: nagy szakmai tudással és tapasztalattal kell rendelkeznie, az átlagot meghaladó íráskészséggel kell bírnia, valamint alapvetően és a szó valódi értelmében humánus személyiségnek kell lennie.

A kézirat elolvasása arról győzött meg, hogy a Szerző mindhárom kritériumnak megfelel.

… emberközpontú szemléletmódjával, tanulságos, drámai példáival minden szülő és leendő szülő számára hasznos és ajánlott lehet.”

Krausz Éva gyógypedagógus így ír a műről: „A szülők praktikus segítséget és lelki támaszt kaphatnak… az egészségügyi szakdolgozók, a szakemberek számára pedig eddigi ismereteik újragondolását, hibás beidegződéseik módosítását is eredményezheti a könyv.


2010-04-19 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés