lepjunk.hu

Szociális történetek I.

Kiss Gyöngyi - Tóth Katalin - Vígh Katalin: Szociális történetek I. című kötetben különféle társas helyzetek és azokhoz kapcsolódó feladatok találhatók. Az olvasmányok és a feladatok többek között szociális jelzések azonosítására, a kívánatos, helyes viselkedések szabályként való megfogalmazására, az új helyzetekben való megfelelő viselkedés előzetes begyakorlására, illetve a kudarccal végződött társas helyeztek korrigálására alkalmasak.

Kapocs - az Autizmus Alapítvány Könyvkiadója, 2004.


Használatuk módja sokféle lehet, feldolgozhatók önállóan, kiscsoportos vagy egyéni fejlesztő foglalkozás keretében is. Szolgálhatják a szabadidő hasznos eltöltését, de alkalmasak konfliktushelyzetek, viselkedésproblémák kezelésére, megelőzésére is.

Ajánljuk ezt a hiánypótló gyűjteményt mindazoknak a pedagógusoknak, szociális munkásoknak és szülőknek, akik nyelvet értő és használó gyermekeik, tanítványaik, gondozottjaik számára bővítenék eszköztárukat a szociális megértés és együttműködés célzott fejlesztésére alkalmas eszközzel az autisztikus spektrum-zavarok vagy a szociális megértés sérülésével járó egyéb fejlődési zavarok eseteiben.

Az ajánló megjelent az Esőember 2004. - VIII. évfolyam, 3. számában


2010-04-19 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés