lepjunk.hu

Faragóné Bircsák Márta – Faragó Ferenc: Etika – Gondolkodás és viselkedés

Faragóné Bircsák Márta – Faragó Ferenc: Etika – Gondolkodás és viselkedés

„Az embernek úgy kell élni, ahogyan gondolkodik, mert különben úgy fog gondolkodni, ahogyan él.” Ezzel a Poul Borgie idézettel kezdik a szerzők a könyv előszavát, majd így folytatják:

„Nagyon fontos, hogy gondolkodásunk és viselkedésünk teljes összhangban legyen. Vagyis az ember mindig mondja azt, amit gondol, és azt tegye, amit mond. Nyílegyenes lesz az életútja annak, aki így él.” ...

„A élet irányítója a lelkiismeret.”

Flaccus kiadó, 1996.


Előbb-utóbb a gyerekek is felnőtté válnak. Ezért szinte senki nem kerülheti el, hogy az élet kis és nagy kérdéseit feltegye, illetve azokra válaszoljon. Ha van rend a gondolatainkban, rend lesz az életünkben is. Ehhez szeretne segítsége nyújtani ez a könyv, amely egy öttagú sorozat II. kötete, és elsősorban tizenéveseknek ajánlott. Fő vezérfonala a gondolkodás és viselkedés összhangja. Kutatja az élet értelmét, a boldogság eszközeit, feltételeit, megvalósulásának útját. Foglalkozik a család, ünnepek, lelkiismeret, környezetvédelem kérdéseivel. Megismertet a világ legelterjedtebb vallásaival. A köznapi élet különböző területein is igyekszik hasznos gyakorlati tanácsokat adni.

A könyv ajánlott tankönyv a 10 – 16 éves korosztálynak, mert – a szerzők szavait kölcsönvéve – "a jövő minden reménye" bennük van.

 


A szerzők további terveiről olvashatnak itt

 


2010-04-27 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés