lepjunk.hu

Deviancia

Deviancia

A temesvári Csiky Gergely Színház vendégelőadásában látható

Németh Ákos színdarabja

2012. január 24-én 20.00 órai kezdettel

a Szkéné Színház-ban Budapesten

A darabról bővebben az alábbiakban olvashatnak:


A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 2011/2012-es évadának első bemutatója Németh Ákos Deviancia című előadása október 14-én került bemutatásra a színház Stúdió Termében, a szerző rendezésében.

A temesvári magyar társulat Deviancia című produkciója ősbemutatónak számít, ezidáig egyetlen hivatásos színház sem mutatta be.

Nehéz meghatározni, hogy mi a normális és mi a deviáns, erre maga a szerző sem törekszik: „Olyan világ ez, amelyben teljesen szétbomlott, vagy már bomlásnak indult családok jelennek meg – gyerekeket látunk szülők nélkül és szülőket gyerekek nélkül. Olyan világ ez, amelyben a társas lét csaknem teljesen kizárt, így nem marad más, mint az «egészséges magány» és az emberben féregként nyüzsgő gondolatok, melyek belülről emésztik.” – vallja az előadás dramaturgja Gálovits Zoltán.

A Deviancia szeretetről, megértésről, egymás elfogadásáról szól. Középpontjában egy testvérpár áll, két nővér, egyikük autista. „...bár mindketten dolgoznak, mégis nagyon bizonytalan a létük a világban. Ahogy a dráma többi szereplőé is. De épp ez a peremhelyzetük teremt drámai helyzeteket, gondolkodtat el az emberi lét alapvető kérdésein, az élet értelmén. Mai magyar történet, de a «tanulsága» bárhol, bármikor érthető. Nyelvileg is gondos, az iskolázatlan emberek töredékes, pongyola mondatfűzései – ami bizonyos világlátást, gondolkodásmódot is elárul.” – ír a darabról Lőkös Ildikó dramaturg.

Szereplők:

valamint hangfelvételről: Aszalos Géza, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, László Pecka Péter, Tokai Andrea

Jegyár: (az előadásra diák-, és csoportkedvezményt tudunk biztosítani.)

Mindenkit várunk szeretettel! A színház előadásairól, bővebb információkról honlapunkon a www.szkene.hu oldalon lehet tájékozódni, ill. a facebook-on is fent vagyunk.

Jegyrendelés és információ az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: jegy@szkene.hu , zrinyi.melinda@szkene.hu

Tel.: +36 20 384 6049

Üdvözlettel:

Zrínyi Melinda közönségszervező
Szkéné Színház - 1111 Budapest, Műegyetem rkp.3.II.emelet

Tel.: +36 20 384 6049

E-mail: zrinyi.melinda@szkene.hu


2012-01-09 00:00:00
Vissza
Bejelentkezés
 

Keresés